Hvad mener vi egentlig med, om man kan få brug for en alkoholbehandling igen?

Vi mener ganske enkelt, at det desværre ofte viser sig, at en enkelt behandling mod alkoholmisbrug ikke er nok, om det så foregår ved det samme behandlingscenter, eller man forsøger sig med en anden eller tilsvarende behandling et andet sted.

Dette kan føles beklageligt, men det er bestemt ikke noget, man skal være ked af, for det handler selvfølgelig alt sammen om, at man altid søger alkohol hjælp, når man mærker, at problemet enten opstår for første gang eller er på vej til at gøre det igen – og hellere gøre dette hurtigt end for sent!

For hvis man først er blevet ramt af alkoholens dæmon, så betyder det ofte, at den ikke slipper igen. Men man kan få den til at sove, så den ikke dukker op på ny. Derfor betragter mange behandlede patienter sig som “ædru alkoholikere”, fordi de godt ved, at de kan falde tilbage til flasken igen, hvis de ikke passer på.

Faktisk er det de færreste personer, man decideret kan afskrive som, at de aldrig vil drikke igen i alt for store mængder, og den bedste løsning er endda helt aldrig at drikke alkohol igen for dem.

Nogle patienter går til vedvarende AA-møder for at huske sig selv på, hvorfor de ikke drikker, og tale med ligesindede om problemerne ved at begå sig i et miljø, hvor det er socialt accepteret at drikke – og det endda meget og ofte ved langt de fleste anledninger specielt i Danmark.

Så det er intet under, at rigtig mange ædru alkoholikere kan ende med at falde i igen og (gen)udvikle et misbrug, så de kan få brug for noget stærkere til at holde dem fra misbruget end bare at søge hjælp ved Anonyme Alkoholikere og lignende.

Dette kan blandt andet være ved indlæggelse eller ambulant behandling.

Men dette vil en behandler på et behandlingscenter være langt bedre kvalificeret til at bedømme ud fra den enkeltes ståsted.