Hvis man siger “gulvmand”, så kan det jo lyde så diffust og flagre i forskellige retninger, så derfor tør man godt spørge for sig selv, hvad dette udtryk egentlig dækker over, for det kan være have med så mange forskellige ting at gøre.

For man kan sige: er det en person, der skal komme ud og se til ens gulvs tilstand og bedømme, om det trænger til at blive skiftet, specielt hvis det er lavet af træ?

Skal det være sådan en type, der klarlægger, om gulvet trænger til at blive afhøvlet eller måske bare får en slibning? Måske kan vedkommende også afdække, om der er ved at gå råd i gulvet eller skimmelsvamp.

Dog taler man oftest om, at sådan en gulvmand netop er en kombination af disse, hvor vedkommende kan se ud fra enten billeder eller et besøg, om gulvet trænger til at få en behandling, om det så er en overhaling af de store, en renovation eller måske bare en reparation.

Så kan denne gulvmand gå ind og fjerne det gamle gulv, og så kan vedkommende også anskaffe det nye gulv og lægge det efter, hvor det gamle var, hvis det ikke er nok at reparere det gamle.

Det er selvfølgelig ikke altid sikkert, at man kan få ordnet alle tingene af den samme gulvmand, og måske ønsker man selv at gøre nogle af tingene for at spare penge, men det er da klart, at hvis man gerne vil ende med det bedste resultat, så kan det bedst svare sig at tage fat i nogle, der har erfaring med det.

Dog skal man nok ikke se en gulvmand som en person, der kommer ud og gør ens gulve rent for en, men hvis gulvmanden fikser ens gulv, så er man ofte ret sikker på, at vedkommende vil gøre godt rent efter sig, så du som kunde blot skal lave lidt overfladisk rengøring.