Det kan være svært nok i sig selv at komme op i en hængekøje og finde balancen, hvorfor det også kræver sin forberedelse til at lave det, man gerne vil slappe af med, når man endelig er kommet op i den.

For når man først er endt oppe i den, så orker man jo ikke mere end højst nødvendigt at skulle forlade den, da man så skal starte forfra med det svære stunt at komme op i den igen.

Dog skal man i samme ombæring jo først finde ud af, hvilken hængekøje man vil bruge derhjemme, hvad der passer og ikke mindst, hvilken en man tror, man nemmest kan komme op i det.

Se her efter et udvalgt af disse hængekøjer.

Men angående selve det med at slappe af i en hængekøje, så lad os starte med, at du skal finde ud af, hvor den skal hænge, om det er i skyggen konstant, ved noget trækvind eller helst ude i solen, hvis der ikke er så varmt den dag.

Når den del er overstået og kommet på plads, så kan du begynde at tænke på, hvad der skal ske i den hængekøje.

Den klassiske situation er nok, at man gerne vil slappe helt af i den, blunde eller ligefrem tage en lur i den.
Vælger man dette, så skal man helst have en god pude at ligge på, og tag lige noget solcreme på, hvis der er chance for, at du døser hen og ende med at sove i solen.

Hvis du er den type, der sover uroligt, så er der nok også en fare for, at du kan rulle ud af den, hvis du da ikke har sådan en sovekøje, som man kender dem fra skibe.

Ellers kan du jo læse en god bog i hængekøjen.

Dog vil vi ikke anbefale at have iPod, smartphone, tablet eller andet med. Selvom der kan være lydbøger på disse, så er man også forfalden til at tjekke mails, nyheder med videre, og den slags forbinder man ikke med at slappe af.