Har du en bil, der skal sælges, så er det helt store spørgsmål, om det skal ske privat eller gennem en forhandler. Svaret afhænger af flere forskellige ting – læs med, og bliv klogere.

Hvis din bil skal sælges, vil du naturligvis gerne have den bedst mulige pris, og derfor overvejer du sandsynligvis, om du skal sælge privat eller til en forhandler.

Svaret afhænger primært af tre ting:

1) Hvilken type bil skal du sælge?

2) Skal du have en ny bil i bytte?

3) Hvor meget ønsker du selv at involvere dig?

Lovgivningen er skruet sammen på en måde, så bilforhandlere skal yde to års reklamationsret på brugte biler, og derfor kan de som regel ikke give helt så meget for din gamle af slagsen. Medmindre du køber en ny bil – typisk vil forhandleren nemlig give mere for din bil, hvis du køber en anden af ham.

Privat eller forhandler – hvad skal du vælge?

Som tommelfingerregel kan man sige, at hvis din bil er meget speciel eller har kørt rigtig langt (mere end 200.000 km), kan du med fordel sælge den privat. Du kan blandt andet sælge brugte biler hos Autouncle.dk, hvis du vil bredt ud blandt potentielle købere – alternativt er der facebook og instagram, hvor du også kan være heldig at finde en køber.

Orker du ikke at involvere dig i handlen, er det lettere at gå til en forhandler. Her har du så også den fordel, at du kan købe en ny (brugt) bil, så du stadig kan komme fra A-B – medmindre du selvfølgelig har besluttet dig for at leve uden bil.

Er ustadig i tvivl efter at have læst med her, skader det jo aldrig at henvende sig hos en forhandler; spørg hvad vedkommende vil give for din bil, og mærk efter, om det lyder som en okay handel for dig.