Har du allerede gennem en flink ejendomsmægler fundet din drømmebolig, kan det være fristende at få underskrevet købs aftalen så hurtigt som muligt. Tænk hvis der kom en anden interesseret køber og snuppede boligen lige for næsen af dig, fordi du tøvede i det afgørende øjeblik!

Men her bør du først og fremmest sikre dig, at købs aftalen er forsynet med det, der kaldes for et advokat forbehold. Dette giver dig nemlig mulighed for at bruge fjorten dage på at gennemlæse diverse relevant dokumentation, alt imens boligen er reserveret til dig. Denne dokumentation kan for eksempel inkludere referater af seneste general forsamling i din nye andels eller ejer forening, bestyrelsens vedtægter, foreningens og ejendommens budgetter og regnskaber for de seneste år, samt lokalplaner og servitutter, hvis din ønskebolig er et hus med egen grund.

På den måde har du nemlig mulighed for at spore forhold, som kunne have indflydelse på din beslutning om at købe boligen. Og inden for de fjorten dage, som advokat forbeholdet varer, kan du springe fra handelen uden at det kommer til at koste dig noget.

Hvorfor er det vigtigt at have en god boligadvokat?

Det kan dog godt være vanskeligt for lægmand at gennemskue hvad der er op og ned i denne dokumentation. Hvis du hverken har tiden eller overskuddet til at læse oven for nævnte dokumenter grundigt igennem, er det en rigtig god idé at overlade denne opgave til en boligadvokat.

En dygtig og erfaren boligadvokat har den ekspertise, der skal til for at kunne yde kvalificeret rådgivning på baggrund af hvad disse dokumenter kan afsløre. Det kan for eksempel være en mangelfuld drift af en ejendom, eller en usund økonomisk administration af foreningens økonomi. Og så kan du vælge at følge advokatens råd og springe fra handelen mens tid er.

Du kan finde din boligadvokat på eboligadvokat.dk