Alkoholisme er et stort problem i Danmark. Det skønnes ifølge Sundhedsstyrelsen, at over 800.000 danskere drikker mere end, hvad der anbefales på ugentlig basis, hvilket kvalificerer som overforbrug. Over en halv million danskere har et decideret helbreds skadeligt forbrug af alkohol, og omtrent 150.000 er så afhængige af alkohol, at de ikke kan stoppe deres forbrug uden at få professionel hælp til afrusning og afvænning.

Hvorfor er alkoholisme så hyppigt et misbrug?

Dette høje antal af alkoholikere i Danmark hænger utvivlsomt sammen med, at vi her til lands for det første har meget nem adgang til alkoholiske drikke (som for eksempel øl, vin eller spiritus). Vi kan købe alkohol i stort set alle supermarkedet og kiosker samt døgnåbne tank stationer uden at der bliver tjekket ID, og uden at der foregår nogen form for registrering.

Samtidig har vi en festkultur, som foreskriver indtagelse af alkohol ved stort set alle sociale anledninger, startende med konfirmationen. Disse to ting i kombination gør det nemmere for svage sjæle, som er disponeret for afhængighed og misbrug, at falde i – og sværere for omgivelserne at opdage og identificere et misbrug.

Hvordan foregår en alkoholbehandling?

Er du eller en af dine nærmeste faldet i alkohol fælden, er der til alt held hjælp at hente fra professionelt hold. På et af de mange misbrugscentre, der findes i Danmark, kan du få kvalificeret alkoholbehandling efter anerkendte metoder. Behandlingscenter Stier tilbyder alkohol afvænnings forløb, hvor den terapeutiske behandling er baseret på principperne fra Minnesota kuren. Denne metode har utroligt gode prognoser og en høj succesrate, og har gennem årtier været anvendt over hele verden som afvænnings terapi for stort set alle typer misbrug.

Hos Behandlingscenter Stien er udelukkende professionelle behandlere og veluddannede misbrugskonsulenter tilknyttet. Du kan læse meget mere om Behandlingscenter Stien og den alkoholbehandling, som tilbydes, på behandlingscenter-stien.dk