Med dækning mener vi selvfølgelig ikke signal til telefon eller internet, så vi lige er enige om, at vi snakker ud fra samme grundlag her, for med dækning mener vi jo selvfølgelig – når du er landet i en artikel om maling – at man skal vide, hvor godt en maling dækker.

Det er altid bedst i denne forbindelse at spørge din maler eller malerforretning om, hvor godt en given maling dækker, for det handler ikke altid nødvendigvis om, hvor mange gange man skal male efter, så alle områderne på for eksempel en væg er dækket ind.

Lad os da sige, at du har malet på en væg med en farve, og du har sørget for at dække alt til, så der ingen helligdage er, så er det her, du skal træde et skridt baglæns og se, hvordan helhedsresultatet ser ud.

Hvis man har at gøre med en lysere farve, så er det næsten givet, at man skal hen at male efter nogle flere gange for at være sikker på, at væggen er godt dækket ind.

For en lys væg gør netop, at det føles som om, at der er mere bredde og albuerum i et lokale, da rummet bliver lyst til op af den lyse farve; men det betyder så også samtidigt, at man lettere kan se, om malingen dækker eller ej.

Hvis du så hellere vil have malet med en mørkere og mere dyb farve, så vil det trænge rummet indad mod sig selv, og det behøver slet ikke lyde depressivt, for hvis man gør det med den rette farve, så kan man få en rigtig hyggelig fornemmelse i lokalet.

Da der så heller ikke er så meget lys at gøre godt med her, så kan du eventuelt spare den sidste omgang med male efter, men er du i tvivl, så er det bare med at spørge en maler.