Er du til stærk chili?

Hvordan foretrækker du din chili con carne – skal den være mild, mellem eller stærk?

Det er et vigtigt spørgsmål, som du skal stille dig selv, før du går i gang med at tilberede denne stærke klassiker af en madret. Du kan få friske chilier, som får dig helt op at ringe i vindstyrke tolv, eller du kan vælge en mildere variant. og selvfølgelig kan du også vælge chilipulver, som et rigtigt godt alternativ.

Det er under alle omstændigheder en god ide at tilpasse retten til dem som skal spise maden. Ved du på forhånd, at dine gæster er glade for stærk mad så giv den lidt ekstra, men ellers bør du nok holde lidt igen. Og under alle omstændigheder kan du jo have ekstra chili ved siden af, så dine gæster selv kan krydre yderligere, hvis smagsløgene ikke bliver pirret tilstrækkeligt.

Hvad betyder chili con carne?  

I Danmark har vi bare adopteret navnet på denne ret ,og udtaler det med vores almindelige danske accent. Men ved du, at navnet faktisk er italiensk, og betyder “chili med kød”? Det er måske en øjenåbner, at chilien nævnes først, og altså dermed er den vigtigste ingrediens i retten.

Nu ved du det, og måske giver det inspiration til at fokusere endnu mere på Italien, når du laver retten. Eksempelvis ved at nyde et godt glas italiensk vin sammen med maden  – husk at spørge din vinmand eller gå på Google, så du finder en vin, som passer til stærk mad.

Hvordan kommer du igang?

Nu tænker du sikkert, at du bare er nødt til at lave en god chili con carne til aftensmaden, men du mangler lige en god overskuelig opskrift. Så er der heldigvis hjælp at hente på dette link: chili con carne

Glæd dig til denne lækre ret. Og husk nu at drikke et glas mælk, hvis chilien bliver for stærk og overvældende. Vin eller vand tager nemlig ikke den stærke smag.